Hanna Ojanaho

Hanna on monipuolinen tanssin ammattilainen, taskussaan Tanssinopettaja (AMK)- tutkinto, menestyksekäs ja aktiivinen West Coast Swing- kisaura Suomessa ja Euroopassa, sekä intohimo paitsi itsensä jatkuvaan kehittämiseen, myös oppilaidensa luotsaamiseen kohti oman potentiaalin ylärajoja. Lisäksi Hanna on jatkanut itsensä haastamista opiskelemalla toisen tutkinnon ja on sitä kautta saanut uusia ajatuksia omaan ammattijuuteensa. Sosionomina (AMK) Hanna pystyy tulevaisuudessa entistä enemmän ihmisläheiseen ja -lähtöiseen, eri tarpeet huomioonottavaan lähestymistapaan opetuksessaan.

Tanssiminen on ollut tärkeä osa Hannan elämää jo 9-vuotiaasta saakka, ja paritanssitkin tulivat mukaan kuvioihin heti, kun nuori neitonen täytti 15 vuotta. Tanssinopettajaksi (AMK) Hanna valmistui vuonna 2010, jonka jälkeen hänen rakettimainen nousunsa Suomen tanssinopettajakaartin parhaimmistoon alkoi Tanssikoulu Jari Aaltosen riveissä, omaa kisauraa tavoitellen sekä opettajuutta kehittäen. Nykyisin Hanna on pidetty opettaja paitsi Suomessa, myös ulkomailla. Eivätkä naisen avut suinkaan tähän lopu: tätä loistavaa esiintyjää on nähty myös teatterin lavalla Leevi & the Leavings- yhtyeen musiikkiin pohjautuvassa musikaalissa Turussa 2016.

Opetuksessaan Hanna pyrkii välittämään ajatusta siitä, mistä aineksista syntyy toimiva paritanssikokemus: molemminpuolisesta kunnioituksesta ja osallistumisesta tanssin kulkuun, musiikin voimasta ja sen erilaisten elementtien huomioimisesta sekä teknillisestä osaamisesta vienti-seuraamisen kautta lajinomaisen liikkeen hallitsemiseen. Hannan tunneilla pyritään pikkuhiljaa kohti toimivaa paritanssia, jossa molemmat osapuolet ovat aktiivisia toimijoita. Tärkeimpänä vaiheena tanssia harrastavan ihmisen tanssikaarella Hanna pitää perusteiden kärsivällistä opettelemista. Puukaan ei kasvata oksia ennen runkoa, ja Hanna panostaakin perusteet-tunneillaan paitsi hyvään fiilikseen, myös hyvään perustekemiseen.

Opettajana ja tanssijana Hanna on kujeileva, huomioiva, omistautunut asialleen, rehellinen ja reipas pohjoisen oma tyttö. Puheessa kajahtaa peräpohjolan murre, ja toisinaan hämmentävät murresanat. Onneksi toistaiseksi naisen tunneista on selvitty ilman Suomi-Tervola-sanakirjaa!

Tervetuloa tutustumhan ja ihastumhan!

JAA