Hannu Mört

Hannu Mört

Hannu on opettanut paritansseja vuodesta 2016 lähtien ja opiskelee nyt parhaillaan Oulun ammattikorkeakoulussa paritanssilinjalla tanssinopettaja (AMK) – tutkintoa. Hannu on sosiaali- ja terveysalan moniosaaja. Omassa Lihaskuviot nimisessä yrityksessä yhdistyvät tanssinopetus sekä hieronta. Hannulla on urheiluhierojan (EAT) ja sosionomin (AMK) tutkinnot sekä pitkä työkokemus molemmilta aloilta. Erilaisten ihmisten kohtaaminen, ohjaaminen ja opettaminen on siis kuulunut jo pitkään arjen aherrukseen. Nykyisin viikkokalenteri täyttyy mukavasti hieronta-asiakkaista ja tanssinopetustunneista. Tanssijoiden kehonhuolto on luonnollisesti erityisen lähellä sydäntä. Usein tanssikurssilaiset löytävätkin tiensä Hannun hoitopöydälle huoltamaan kehoaan.

Tanssiharrastus oli aikanaan luonteva jatkumo urheilevan ja kitaralla musisoivan miehen elämään. Tanssissa yhdistyvät loistavasti musiikki, urheilu ja vuorovaikutus. Paritanssiin tutustuminen alkoi lavatanssikursseilla, mutta hyvin pian tanssitie vei rock’n’swing-lajien maailmaan aina kilpalattioille asti.

Kehotietoisuuden lisääntyminen, tunteiden ilmaiseminen ja sanaton yhteys tanssipariin saavat Hannun syttymään ja innostumaan yhä uudelleen tanssista. Paritanssissa on loputon mahdollisuus kehittyä teknisesti, vientiseuraamisessa ja musiikkiin tanssimisessa, puhumattakaan eri lajien ominaisuuksista. Hannun kokemus on, että usein paras treeni on sellainen, jossa on joutunut menemään omalle epämukavuusalueelle. Tanssi tuo myös paljon väriä elämään ja sitä voi hyödyntää sekä elämän kriiseissä että juhlahetkissä. Kursseilla ja etenkin leireillä on yhteishenkeä ja yhteisöllisyyttä, jota nykymaailmassa tarvitaan koko ajan enemmän. Toivottavasti saamme nauttia rikkaasta seuratanssikulttuuristamme vielä tulevaisuudessakin.

Tutustu Rosan blogiin

Tutustu Rosan ja Hannun Facebook-sivuihin

Rosa ja Hannu Mört

JAA