Rosa & Hannu Mört

Rosa Mört

Rosa on juuri valmistunut tanssinopettajaksi Oulun AMK:sta suuntautumisvaihtoehtonaan paritanssi. Rosa kuvailee itseään tanssialan moniosaajaksi ja opettaakin lajia kuin lajia keskittyen erityisesti keholähtöiseen tanssiin, musiikkiin tanssimiseen, toimivaan parityöskentelyyn sekä tanssitekniikkaan. Kehon liikkeen tulee olla luontaista ja ihmisen tavalliseen liikkumiseen perustuvaa.

Opettajana Rosa on iloinen, räiskyvä ja aito. Hän voittaa oppilaat puolelleen hersyvällä huumorilla ja selkeällä opetuksella. Tunneilla uskalletaan paneutua vaativiinkin aiheisiin ja opetus mukautetaan sopivaksi aina ryhmän tarpeet huomioiden. Hauskuutta ei kuitenkaan unohdeta ja haastavistakin tilanteista selviydytään pienellä pilkkeellä silmäkulmassa.

Tanssiuransa Rosa aloitti 13-vuotiaana Valasrannan tanssileiriltä. Äiti otti tytön mukaansa tanssikursseille ja jo ensimmäinen laji Hidas Valssi vei teinitytön mennessään. Tämän jälkeen piti päästä tanssimaan niin paljon kuin vain koululta ehti. Kaikki viikonloput kuluivat tanssikursseilla ja tanssileireillä, illat tanssilavoilla parketteja kuluttaen. Yläasteen jälkeen Rosa pääsi tutustumaan enemmän Rock´n´Swing tansseihin ja ne löysivät tiensä nuoren neidon sydämeen. Vuonna 2012 alkoi aktiivi kilpailu-ura ja vuosina 2013 ja 2014 Rosa oli mukana Suomen RS maajoukkueessa.

Tanssinopettajaopintojen alettua 2014 syksyllä Rosa muutti Ouluun ja keskittyi täysillä opiskeluun seuraavat pari vuotta. Sittemmin alkoi uusi kilpailu-ura uuden parin kanssa.

Tanssinopetustöitä Rosa on tehnyt jo vuodesta 2012 asti. Tanssikoulu Jari Aaltosella työt alkoivat vuonna 2017 ja sen myötä tanssin ilosanomaa on saatu jakaa seuratanssijoille ympäri Pohjois-Suomea. Erityisesti vauhdikas Boogie Woogie ja sensuelli Hidas Bugg ovat saaneet nostetta täällä Pohjolassa!

Tanssi on hetkessä elämistä ja kohtaamisia täynnä olevaa liikettä sekä nautintoa yhteydestä omaan kehoon, pariin ja musiikkiin.

Hannu Mört

Hannu on sosiaali- ja terveysalan moniosaaja. Vahva sosiaalityön kokemus yhdistettynä oman hieronta-alan yrityksen pyörittämiseen ovat antaneet paljon valmiuksia erilaisten ihmisten kohtaamiseen, ohjaamiseen ja opettamiseen. Tanssiharrastus oli luonteva jatkumo urheilevan ja kitaralla musisoivan miehen elämään. Tanssissa yhdistyy loistavasti musiikki, urheilu ja vuorovaikutus. Paritanssiin tutustuminen alkoi aikanaan lavatanssikursseilla. Tanssitie vei nopeasti rock’n’swing-lajien maailmaan aina kilpalattioille asti, joissa Hannu nähdään puolisonsa Rosan kanssa edustamassa Oulua.

Hannu toimii tällä hetkellä päätoimisena yrittäjänä Lihaskuvioissa. Kalenteri täyttyy mukavasti hieronta-asiakkaista ja tanssinopetustunneista. Tanssijoiden kehonhuolto on luonnollisesti erityisen lähellä sydäntä. Usein tanssikurssilaiset löytävätkin tiensä Hannun hoitopöydälle huoltamaan kehoaan. Tanssia hän on opettanut viimeisen kahden vuoden ajan säännöllisistä viikkotunneista aina tanssileireihin asti pääasiassa Rosan kanssa.

Kehotietoisuuden lisääntyminen, tunteiden ilmaiseminen ja sanaton yhteys tanssipariin saavat Hannun syttymään ja innostumaan yhä uudelleen tanssista. Kehittyminen ja treenaaminen vaativat paljon arjen puurtamista, eikä omalle epämukavuusalueelle, jossa oppiminen tapahtuu, jaksaisi aina treeneissä mennä. Tanssi tuo kuitenkin paljon väriä elämään ja sitä voi hyödyntää sekä elämän kriiseissä että juhlahetkissä. Hannu näkee laajasti koko elämän tanssina, jossa meitä tanssitetaan, kunhan vain antaudumme sille.

Tutustu Rosan blogiin

Tutustu Rosan ja Hannun Facebook-sivuihin

JAA