Vili Mustalampi

Vili Mustalampi tunnetaan parhaiten suomenkielistä lattarimusiikkia tehtailevana artistina ja koko perheen musiikkia esittävänä Pomppulinnan Kreivinä.

Mutta Vili on myös opettanut kuubalaista musiikkia omassa musiikkikoulussaan Rumba-Akatemiassa vuodesta 2006 alkaen, sekä toiminut tuntiopettajana Sibelius Akatemialla.

”Perustin Rumba-Akatemian, koska keikkojen jälkeen yhä useampi tanssija tuli mun luokse esittämään saman kysymyksen: missä tätä musiikkia voisi oppia? Kuubassa musiikki ja tanssi ovat yhtä. Jotta voi kehittyä tanssijana, on tärkeää ymmärtää musiikkia ja sama pätee myös toisinpäin.”

Vilin tunneilla tulee lämmin, sillä harjoitteita tehdään kaikilla raajoilla, jotta rytmit iskostuvat kroppaan. Vili on myös tunnettu kyvystään löytää uusia lähestymistapoja, jos ja kun opetustilanne sitä vaatii.

Tanssijoille räätälöidyssä kehorytmityöpajassa opetellaan kuubalaisen salsan ja sonin soitinten perusrytmejä kuten clave, marakassit, basso ja tres. Myös tanssiaskeleet ovat mukana osassa harjoituksia, jotta tanssin ja musiikin suhde selvenee.

Ja mikä parasta, et tarvitse mitään soitinta saatika sen soittotaitoa. Riippuen kurssilaisten toiveista, Vililtä saa myös hyödyllistä tietoa monia askarruttaviin kysymyksiin kuten esim. miten erottaa toisistaan son, salsa ja timba. Ja jos joskus tuntuu siltä, että ykkönen on hukassa, täältä kurssilta löytyy siihen apua:)

vilimustalampi.com

JAA